Recepty

Recept: 5hvězdičkové anglické čajové pečivo

recept

Upečte si sladkou chuťovku k šálku čaje nebo kávy

Že hořkou chuť černého čaje nebo kávy je potřebuje doplnit něčím jemným a sladkým, ví přeci každý. I Angličané si ke svému čaji o páté rádi vychutnají například dort zvaný Victoria Sponge, ale ještě raději sladké čajové pečivo.

Připravte si tento sladký desert, a udělejte z vašeho běžného odpoledního čaje nebo kávy luxusní posezení.

Budete potřebovat

Na těsto:

  • 1 hrnek změklého másla
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 vejce
  • obsah 1 vanilkového lusku (nebo vanilkový cukr)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 hrnky hladké mouky

Na polevu:

  • 2 hrnky cukru moučka
  • 3–4 lžíce mléka
  • 1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)
recept

Jak postupovat:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a odložte bokem.
  2. V míse pomocí tyčového mixéru smíchejte máslo a cukr. Šlehejte po dobu cca 1 minuty, dokud se složky dobře nepromíchají.
  3. Přidejte vejce a vanilku a znovu promíchejte.
  4. Do mouky přidejte prášek do pečiva a sůl. Pomocí šlehače pak mouku vmíchejte  do připravené směsi. Pečlivě šlehejte dokud se těsto nespojí.
  5. Z těsta vytvarujte kuličky o průměru asi 5cm a vyrovnejte na plech.
  6. Pečte ve vyhřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje lehce nezezlátnou.
  7. Po upečení přesuňte sušenky na mřížku a nechte vystydnout.
  8. Na polevu v misce smíchejte všechny suroviny a pečlivě prošlehejte. Pak nalijte přímo na vychladlé sušenky. Před podáváním nechte polevu ztuhnout.

(ZDROJ: Recept a použité fotografie vytvořila Shelly Jaronsky. Původní znění v angličtině najdete ZDE.)

Dobrou chuť!

Zkoušeli jste tento recept? Sdílejte to na Instagramu s označením #cgfoodscz nebo nás přímo označte jako @cgfoodscz

Vyzkoušejte i další recepty! Najdete je na našem blogu v kategorii Recepty.

Související příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *